Verzekeren laatste stap in risicomanagement

Risico’s beheerst u niet door flink wat verzekeringen af te sluiten. Ook is het geen kwestie van een eenmalige inventarisatie en analyse van de risico’s. Goed risicobeheer is een doorlopend proces, met oog voor samenhang en waar al uw medewerkers bij betrokken zijn.

Samen achter de laptop
Nieuws
Datum: 15-02-2019

Als het gaat om risicobeheer hanteren veel mkb-ondernemers nog een gefragmenteerde aanpak. Zij kennen de verschillende risico’s wel, maar zien niet hoe die met elkaar samenhangen. Ze beschouwen bovendien risicobeheer niet als een doorlopend proces waar alle lagen van de organisatie bij betrokken zijn. Hierdoor kunnen er blinde vlekken ontstaan omdat bepaalde risico’s niet of onvoldoende zichtbaar zijn en getroffen maatregelen niet altijd effectief zijn.

Samenhang in risico’s

Het is een flinke uitdaging om tot een integraal risicobeheer te komen. Klop daarom bij ons aan als u daar ondersteuning bij nodig heeft. Wij gaan met u in gesprek over de bedrijfsrisico’s, de risico’s die u als ondernemer zelf loopt en de manier waarop al deze risico’s met elkaar samenhangen. Een onveilige werkvloer bijvoorbeeld betekent een grotere kans op verzuim door letsel, maar ook op aansprakelijkheid of op inbraak of brand. Als er een grote brand uitbreekt, heeft u niet alleen materiële schade, maar ligt ook uw bedrijf een poos stil. En dat kan weer tot reputatieschade leiden. En een verstoorde werksfeer vergroot de kans op verzuim, maar ook op vertrek van medewerkers en kosten voor werving en selectie. Valt u uit door ziekte, dan heeft dat gevolgen voor uw inkomen, maar ook voor de manier waarop uw bedrijf geleid wordt.

Preventie, beleid, verzekeren

In onze gesprekken bespreken wij ook hoe u het risicobewustzijn van uw medewerkers kunt vergroten en hoe u hen kunt betrekken bij de oplossingen. Bovendien kijken we niet alleen naar het hier en nu, maar ook naar de toekomst. Om tot een gezonde bedrijfssituatie te komen staan wat ons betreft preventie- en beleidsmaatregelen op de voorgrond. Verzekeringen vormen slechts het sluitstuk.

Vinger aan de pols

Na onze analyse en advisering stopt onze dienstverlening niet. Wij houden een vinger aan de pols en bespreken regelmatig met u hoe uw bedrijf zich ontwikkelt, wat er gewijzigd is in wet- en regelgeving en hoe daardoor uw risico’s zijn veranderd. En als u rondloopt met vragen of zorgen, aarzel dan niet om bij ons aan te kloppen. Om even te sparren of voor een concreet advies.

Wilt u toewerken naar integraal risicobeheer? Neem dan contact op met ons kantoor.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.